Krbová vložka ako nová

Krbová vložka ako nová

Krbová vložka ako nová

Počasie je čoraz vrtkavejšie a krb je skvelým prostriedkom, ako prekonať prechodné obdobie v komforte a teple. Pozrime sa, aký sprej použiť na povrchovú úpravu nášho krbu farbou v spreji jednoduchým spôsobom.

/storage/1266/conversions/anticalorica3-large.jpg

Na začiatok vyhľadáme špecifickú farbu na toto použitie medzi farbami zo skupiny Pintyplus Tech. Tento rad výrobkov je určený pre veľmi špecifické použitia, ako je odolnosť voči vysokým teplotám, špecifický základný náter na plasty alebo blokátor fľakov, či plnič v spreji, o ktorých sme už hovorili v iných príspevkoch Shakingcolors. Medzi týmito výrobkami nájdete aj žiaruvzdornú farbu v spreji Pintyplus Tech na povrchy vystavené vysokým teplotám do 600 ºC.

/storage/1267/conversions/anticalorica-large.jpg

Čo potrebujeme na povrchovú úpravu krbu sprejom? Potrebujeme nasledovné: balenie žiaruvzdornej farby v spreji Pintyplus Tech, niekoľko brúsnych papierov na odstránenie opadávajúcej farby a vyrovnanie povrchu. Prvá vec, ktorú urobíme, je obrúsenie celého povrchu. Ak je v zlom stave, odstránime farbu, ktorá by mohla zabrániť priľnutiu žiaruvzdornej farby. Ak je v dobrom stave, povrch brúsením zdrsníme, aby sme mali na povrchu lak s lepšou priľnavosťou. Keď tak urobíme, budeme striekať farbu dlhými ťahmi, ktoré začínajú a končia mimo objektu. Je dôležité dodržiavať vhodnú vzdialenosť. Nikdy neaplikujte na horúci povrch. Výsledok je očividný. Ako nové!